Menu

Legverbanden

Onderstaand vindt u de vijf belangrijkste legverbanden, natuurlijk zijn er meer variaties en mogelijkheden, het beste is hierover met ons in overleg te treden.

Blokverband

De klinkers of tegels worden bloksgewijs gelegd. Afhankelijk van het steenformaat worden de stenen twee aan twee of drie aan drie haaks ten opzichte van elkaar gelegd. Dit verband kan dus alleen gelegd worden als twee of drie keer de breedte van de steen, inclusief de voegen, gelijk is aan één keer de lengte. Vierkante tegels kunnen altijd in een blokverband gelegd worden. Het blokverband kan het beste toegepast worden in strakke oppervlaktes, zoals een vierkant of rechthoekig terras of een recht pad. Voor een oprit is dit verband minder geschikt.

Diagonaal verband

Klinkers of tegelbestrating worden onder een hoek van 45 graden ten opzichte van rij- en of looprichting gelegd. De klinkers in de rijen liggen in een halfsteensverband. Door zijn diagonale lijnen vergroot dit verband optisch de tuin. Het is geschikt voor terrassen, paden en opritten.

Halfsteensverband

De klinkers en tegels liggen per rij voor de helft verspringend ten opzichte van de bovenliggende en onderliggende rij. Halfsteensverband kan voor alle bestratingen in een tuin gebruikt worden.

Elleboogverband

De klinkers staan haaks op de opsluitrand en de rijrichting. Dit verband is geschikt voor een terras en een oprit. Het elleboogverband kan ook voor een pad gebruikt worden, mits het voldoende breed is.

Keperverband

De klinkers staan onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de lengtes van het pad of het terras. Dit sterke verband kan in alle situaties in een tuin gebruikt worden. Vooral ronde en golvende belijningen komen gelegd in een keperverband goed tot zijn recht.

B. Strumpel B.V.

Aannemer van grond-, sloop- en straatwerken. Transport - Verhuur van grondverzetmachines voor particulieren en bedrijven.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op of kom langs bij ons in Soest!

Contact