Menu

Gebakken klinkers

De kleiklinker is in een ruim scala van kleuren leverbaar, van oud Hollands tot hedendaags in waal- dik of keiformaat, 6 cm en 8 cm hoog. Tevens hebben wij ook oud gebakken waalformaat of dikformaat in ons assortiment. Een zeer rustieke steen met een karakteristieke en sfeervolle uitstraling. Dit is een slijtvast en duurzaam produkt.

Onderstaand vindt u de vijf belangrijkste legverbanden, natuurlijk zijn er meer variaties en mogelijkheden, het beste is hierover met ons in overleg te treden.

Blokverband

De klinkers of tegels worden bloksgewijs gelegd. Afhankelijk van het steenformaat worden de stenen twee aan twee of drie aan drie haaks ten opzichte van elkaar gelegd. Dit verband kan dus alleen gelegd worden als twee of drie keer de breedte van de steen, inclusief de voegen, gelijk is aan één keer de lengte. Vierkante tegels kunnen altijd in een blokverband gelegd worden. Het blokverband kan het beste toegepast worden in strakke oppervlaktes, zoals een vierkant of rechthoekig terras of een recht pad. Voor een oprit is dit verband minder geschikt.

Diagonaal verband

Klinkers of tegelbestrating worden onder een hoek van 45 graden ten opzichte van rij- en of looprichting gelegd. De klinkers in de rijen liggen in een halfsteensverband. Door zijn diagonale lijnen vergroot dit verband optisch de tuin. Het is geschikt voor terrassen, paden en opritten.

Halfsteensverband

De klinkers en tegels liggen per rij voor de helft verspringend ten opzichte van de bovenliggende en onderliggende rij. Halfsteensverband kan voor alle bestratingen in een tuin gebruikt worden.

Elleboogverband

De klinkers staan haaks op de opsluitrand en de rijrichting onder een hoek van 90 graden. Dit verband is geschikt voor een terras en een oprit. Het elleboogverband kan ook voor een pad gebruikt worden, mits het voldoende breed is.

Keperverband

De klinkers staan onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de lengtes van het pad of het terras. Dit sterke verband kan in alle situaties in een tuin gebruikt worden. Vooral ronde en golvende belijningen komen gelegd in een keperverband goed tot zijn recht. Een visgraat wordt vaak toegepast voor een oprit, carport of parkeerplaats.

Tot slot willen we graag meegeven dat elk patroon een ander voordeel biedt. Wij adviseren u graag over de verschillende patronen en verschillende klinkers.

B. Strumpel B.V.

Aannemer van grond-, sloop- en straatwerken. Transport - Verhuur van grondverzetmachines voor particulieren en bedrijven.

Vragen of interesse?

Neem gerust contact met ons op of kom langs bij ons in Soest!

Contact